basrak.hr

Kao što je i red na svakom blogu na početku bih se želio predstaviti i ukratko pojasniti koncepciju ovih stranica i teme koje će se obrađivati na blogu.

Zovem se Srđan Basrak i rođen sam 1977. godine u Osijeku. Osnovnu školu sam pohađao u Belišću, a u Valpovu sam završio Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirao sam 2003. godine. Godinu dana ranije oženio sam se sa Anom, a iste te 2002. pridružila nam se i kćer Tea. Sin Leo u društvo nam je stigao 2007. godine. Nakon 12 godina provedenih u Zagrebu u lipnju 2008. svi skupa se vraćamo u Belišće (zapravo samo se ja vraćam, dok se ostatak ekipe doseljava).

Od 2003. godine radim u raznim zagrebačkim arhitektonskim uredima: Tri-A Studio, Blos, Log-urbis i Dva arhitekta. Istovremeno privatno radim na nekoliko projekata i natječaja, ali surađujem i sa drugim uredima i arhitektima na izradi vizualizacija i arhitektonskih natječaja: ADG, Forto, Profectus, Plan, Mario Tomljenović, Jakov Ahel, Siniša Justić, Hrvoje Justić… Nakon mnogo malih i velikih projekata, od interijera, preko obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, do poslovnih kompleksa, zgrada javne namjene i nekoliko urbanističkih studija i planova u svibnju 2008. godine otvaram vlastiti arhitektonski ured u sklopu poduzeća Bas d.o.o. iz Belišća.

Sa otvaranjem ureda javila se ideja i želja za postavljanjem Internet stranica, ali ne statičnih stranica koje su tako karakteristične za arhitekte, već stranica koje bi bile otvorene prema posjetiteljima i omogućavale im interakciju, pružale dodatnu informaciju i omogućile iznošenje vlastitih stavova. Upravo se zbog toga uz početnu stranicu sa osnovnim informacijama, te uz stranicu sa radovima (koje također možete komentirati) i kontakt nalazi i blog jer smo smatrali da je upravo to najbolja forma koja bi zadovoljila sve ove zahtjeve.

Na blogu će se prvenstveno objavljivati informacije i komentari vezani uz arhitekturu i prostorno uređenje, ali će se obrađivati i neke druge važne teme vezane uz Belišće, Valpovo i ovaj dio istočne Slavonije. Jedna od interesantnijih tema biti će i gradnja kuće. Na vlastitom primjeru pokušati ću vam pojasniti kroz što sve mora proći investitor kod ovakvog zahvata, ali i dati primjere i naputke za izvođenje i neka druga rješenja. Moram priznati da sam ideju za ovo zapravo ukrao, ali temu ću ipak pokušati obraditi iz svoje arhitektonske perspektive. Također ću vam uz blog pokušati izdvojiti što više korisnih linkova koji se bave sličnom tematikom.

I za kraj pozivam vas da povremeno posjetite ovaj blog, pročitate nove vijesti ili komentare koji će se objavljivati bar jednom tjedno (nadam se), ostavite svoj komentar i predložite teme koje bi se mogle u buduće obraditi.

8 komentara

 1. ja upisao/la:
  28. 10, 2008.

  Bolje bi zvučalo da si ideju posudio, izgledalo bi malo poštenije.
  A i slike su mogle biti bolje.

 2. benko upisao/la:
  05. 11, 2008.

  Ma šta da ti komentiram kad si legenda,a uz to slike su zakon.

 3. Deggy upisao/la:
  11. 11, 2008.

  Stranica je stvarno cool i ja bih jednom htio imati stranicu koja će biti cool.

  Pozdrav iz maglovitog zagreba i daj mi molim te objasni utjecaj magle na arhitekturu živčanog sklopa kod ptice dodo.

 4. Mario upisao/la:
  12. 11, 2008.

  Ma posudio il ukro , bitno da je lik iskren . Stranica je super , malo još fali slika pečenih pajceka i veselog stroja u punom pogonu. Mora se osjetit taj duh slavonije !!!!

 5. Mario upisao/la:
  12. 11, 2008.

  PA , j* ! Nisi stavio Idu u suradnike, p* jedna !

 6. Mario upisao/la:
  12. 11, 2008.

  Odma reagiraj, Ida je izvan sebe ! Sva se trese !

 7. Srđan upisao/la:
  12. 11, 2008.

  No, no! Pripazite na izričaj! Iako nemam namjeru cenzurirati komentare, proste i duge jezičine automatski idu na ribanje i kraćenje :)

  Kako je Ida Buljko bila suradnik pri Forto d.o.o. nije zasebno navedena, jer kada bih navodio baš sve sa kojima sam radio i surađivao u sklopu navedenih firmi ovaj post ne bi imao kraja, a uz to bih sigurno nekoga i zaboravio (Idu ni slučajno) pa bi tu bilo uvrijeđenih i ozlojađenih. Ovako svi su tu, mada nikog nema.

  A ako Ida i dalje drhti daj je malo stisni da se smiri 😉

 8. Davor upisao/la:
  12. 11, 2008.

  Sa nestrpljenjem čekam novi post u blog :-)

Komentiraj